2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jégkorong: Nem pótolható a megműtött Benk

A kulcscsonttöréssel megműtött Benk András helyén senki nem játszhat a fehéroroszok elleni, keddi világbajnoki mérkőzésen a magyar jégkorong-válogatottban.
2009. április 27. hétfő 13:15 - HírExtra
Mivel a magyarok az első körre - ami három találkozót jelent - maximális 23 játékost neveztek, ezért most még a komoly sérülés ellenére sem tölthetik fel a keretüket, noha Kóger Dániel és Nagy Gergő a helyszínen készül a többiekkel.

A vb szabályzata alapján a folytatásra viszont - ami újabb három találkozó - további két játékos nevezhető.

Pat Cortina szövetségi kapitány a fehéroroszok elleni fontos meccs előtt inkább nem is töpreng azon, kit hívjon be a későbbiekben Benk helyére.

"Kóger és Nagy itt van velünk, megoldjuk. De a legfontosabb most az, hogy felkészüljünk a keddi összecsapásra" - jegyezte meg a szakember.

Amennyiben a Cortina-csapat alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyer, harmadik lesz csoportjában, biztosan az élvonalban marad, és a 12-es középdöntőben folytatja szereplését. Más esetben is marad esélye az élvonalban maradásra, a kiesést az alsóházban újabb három mérkőzésen kerülheti el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását