2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nagycsaládosok: Nem az új adókra

Elutasítja az új adószabályokat a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a szervezet álláspontja szerint azok súlyosan sértik a családok érdekeit - mondta Szabó Endre, az egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
2009. május 14. csütörtök 13:49 - HírExtra
Azzal, hogy a családi pótlékot bevonják az adóalapba, nagyon sokan átkerülnek a felső adókategóriába az így megemelkedett jövedelmek miatt. A 120-130 ezer nagycsaládból körülbelül százezer csúszhat a létminimum alá, s ha az ingatlanadót is bevezetik, jelentősen nő majd a hajléktalan családok és az állami gondozásba kerülő gyermekek száma - hangsúlyozta a szervezet elnöke.

"Magyarország az egyedüli, ahol a +válságot+ családokat mindenfelől szorító intézkedésekkel kezelik; ez hungarikum" - jelentette ki Szabó Endre.

Hozzáfűzte: bár számos javaslatuk van, amelyet a minisztériumnak továbbítottak, nem alkudoznak, s a szociális szakma tökéletesen egységes abban, hogy a családi pótlékhoz nem szabadna hozzányúlni a jelenlegi helyzetben. "Felelős kormány nem tesz ilyet, mert a jövőt éli fel" - közölte az egyesület vezetője.

Úgy fogalmazott: ha alkudnának, akkor a társadalom különböző csoportjait szembe lehetne fordítani egymással. Példaként azt az elképzelést említette, miszerint a sokgyermekes családokkal ellentétben az egy- és a kétgyermekeseket "jobban meg lehetne sarcolni". Gyerek és gyerek között nincs különbség - szögezte le Szabó Endre.

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnökségi tagja elmondta: a családok nemzetközi napja alkalmából szombaton tartandó margitszigeti rendezvényükön pozitív példát szeretnének mutatni a gondok közepette; megmutatni, hogy a családok nemcsak mindig "kiabálnak". Ezért nem is szerveztek a kormány döntéseivel kapcsolatos fórumot, bár a helyszínen egyénileg fel lehet keresni az egyesület érdekvédelmi szakértőit.

A Magyarországon első alkalommal megrendezendő családi napra az előzetes visszajelzések alapján 6 ezer családot várnak a szervezők, akik a többi között népzenei, környezetvédelmi és sportprogramokkal kívánják elérni, hogy a családok "inkább feltöltődjenek, mintsem rossz szájízzel menjenek haza".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását