2024. május 17. - Paszkál

Veszélyben a rendőrség működése?

Veszélyeztetheti a rendőrség működését a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) együttműködési megállapodása.
2009. május 19. kedd 15:28 - HírExtra
A rendőrségen belül olyan szakszervezet alakult, amely a szélsőjobbhoz, a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz kötődik. A TMRSZ és a Jobbik arról állapodott meg, hogy a TMRSZ aktívan részt vesz a Jobbik rendészeti programjának kidolgozásában, a Jobbik pedig figyelembe veszi a TMRSZ javaslatait - mondta Pongó Géza.

Kijelentette: a TMRSZ már megalakulásakor a szakszervezeti etikától távol álló magatartást tanúsított, rombolta a többi szakszervezet - így az FRSZ - munkáját.
Mostanra a TMRSZ megerősödött, és szélsőjobboldali erőkhöz csatlakozott, amely a rendőrség működését veszélyeztetheti. Ez már nem csak szakszervezeti-etikai kérdés, hanem nemzetbiztonsági szempontból is vizsgálni kellene - jelentette ki. Hozzátette: kérdéses, hogy miként fog fellépni például a magyar gárda ellen az a rendőr, aki maga is eszmeiségében ezt pártolja.

Mint mondta, nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a TMRSZ létszáma közel ötezer fő, vagyis ennyi ember "adta a nevét" a szakszervezethez, amely a Jobbikkal együttműködési megállapodást kötött.

Emlékeztetett rá: a rendőr nem lehet párt tagja, tisztségviselője, nem politizálhat, ugyanakkor Szima Judit, a TMRSZ főtitkára a Jobbik EP-listájának negyedik helyén szerepel.

Az a legkevesebb, hogy a rendőrség vezetésének és a kormányzatnak lépnie kellene a TMRSZ ügyében - mondta.

Megjegyezte: az FRSZ már korábban felhívta a rendőri vezetés figyelmét a TMRSZ magatartására, "de a rendőrség táptalajt ad nekik". Példaként említette a TMRSZ időszakos kiadványát, a Rend-Őrt, amely - mint mondta - a rendőri vezetőkről és az FRSZ-ről közöl "fröcsögő" cikkeket, miközben nem bejegyzett sajtótermék, ám mégis a rendőrség állami futárszolgálata fuvarozza ki a rendőrkapitányságokra.

Elmondta: úgy derült ki, hogy a Rend-Őr nem bejegyezett sajtótermék, hogy helyreigazítási kérelemmel fordultak az egyik írás miatt a bírósághoz. Ám ezt a bíróság elutasította, arra hivatkozva, hogy a kiadvány nem sajtótermék.A rendőrség tekintélyét meg kell őrizni, az FRSZ pedig elhatárolódik minden pártpolitikától - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását