2024. május 6. - Ivett, Frida

Éjszaka is nyitva tart a vallási központ

Éjszakánként is látogatható lesz a jövőben a világ legnagyobb vallási célú épülete, Angkorvat, hogy több turistát csalogassanak Kambodzsába - jelentették be kedden az Angkor-park képviselői.
2009. május 27. szerda 11:18 - HírExtra
Hasonló éjszakai turisztikai attrakciók Délkelet-Ázsia más országaiban is meghonosodtak.
Az idegenforgalom Kambodzsa egyik legfőbb bevételi forrása. A várakozások szerint ebben az évben egymilliónál több külföldi látogat az országba, a turisták többsége Dél-Koreából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezik. A külföldi vendégeknek több mint a fele megnézi az angkori templomokat, amelyek Kambodzsa legfőbb turisztikai vonzerejének számítanak.

Jelenleg a turistákat napnyugtakor kitessékelik Angkorból, ám az elképzelések szerint a jövőben 8.30-ig maradhatnak a látogatók.

"Azt szeretnénk, ha az idelátogatók minden aspektusában megcsodálhatnák a templomot, még a legsötétebb zugokat is bebarangolhatnák, ahol eddig nem nézhettek meg minden szobrot" - nyilatkozta Bun Narith, az Angkor-parkot üzemeltető cég vezetője.

A műemlékvédőket azonban már régóta aggasztja, hogy hogyan befolyásolja a turistaáradat az angkori templomok állagát. Véleményük szerint a talajvíz kontrollálatlan kiszivattyúzása, hogy kielégítsék a közelben lévő Szienreap város szállodáinak és lakosainak növekvő vízigényét, talajmozgásokat okozhat Angkorban.

Angkorvat a legjelentősebb templomegyüttes Angkorban. Kambodzsa északnyugati részén, 240 kilométerre Phnompentől II. Szurjavarman király uralkodása (1113-1150) alatt a vallási épületkomplexum 50.000 munkás, 5.000 szobrász és kőfaragó harminc évi munkájával készült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását