2024. május 6. - Ivett, Frida

Surján a költségvetéssel foglalkozik majd

Surján László legfontosabb rövid távú feladatának az Európai Parlamentben (EP) az EU 2010-es költségvetésének levezénylését jelölte meg az MTI-nek vasárnap adott interjúban.
2009. június 8. hétfő 08:10 - HírExtra
E munkában fontos szempont, hogy nagyobb biztonságot nyújtsanak minden EU-polgárnak, közöttük a Kárpát-medence polgárainak - mondta a Fidesz-KDNP EP-listájának ötödik helyén az unió parlamentjébe jutott politikus.

Surján László másik vállalt feladatának a Kárpát-medencei népek közötti megbékélés előmozdítását említette.

Úgy vélte, e munkához az EP egy köztes terep, ahol a politikai indulatok nem feszülnek úgy egymásnak, ezért ott jobban lehet szolgálni a megbékélés ügyét, mint a magyar-szlovák és a magyar-román kapcsolatokban.

Kérdésre válaszolva közölte: kívánatosnak tartaná, ha létrejönne egy díj, "a Kárpát-medencei megbékélés díja", amelyet azok az emberek kaphatnának, akik sokat tesznek az itt élő népek megbékéléséért.

Mint mondta: e munkát egymás kultúrájának megismerésével lehetne kezdeni, hiszen e téren számos tennivaló lenne. Úgy vélte, a kultúra népeket megbékítő lehetőségére egy ilyen díjjal lehetne ráirányítani a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását