2024. május 16. - Mózes, Botond

Félmilliárd iskolafejlesztésre

Több mint félmilliárd forintból korszerűsítik a békési Hepp Ferenc általános iskolát és bevezetik az integrált oktatást - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.
2009. június 9. kedd 21:30 - HírExtra
Izsó Gábor elmondta: az önkormányzat, mint fenntartó, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert el 494 millió forintot a korszerűsítésre, s a fennmaradó 10 százalék önrészt, mint saját forrást biztosítja.

A város három általános iskoláját még 2007-ben összevonták, s közülük a korszerűsítés eredményeként a Hepp Ferenc tagiskola válik alkalmassá halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek fogadására, és az integrált oktatás bevezetésére. A város ez utóbbi oktatási forma elindításának segítésére további 68 millió forintot nyert, így nemcsak az épület újul meg, hanem a nevelés módszertana is.

A felújítás során kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a gépészetet, új burkolatot kap az iskola, akadálymentesítik az épületet, valamint napelemekkel és hőszivattyúkkal korszerűsítik a fűtést is. Ez utóbbi technológiától azt várja a város vezetése, hogy legalább 60-65 százalékkal csökken az épület fűtésének költsége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását