2024. május 10. - Ármin, Pálma

Leállt a húsipari cég

Leállt a termelés a Gyöngyösi Húsipari Kft.-nél; a cég valamennyi dolgozóját elküldi - közölte kedden a heol.hu Heves megyei hírportál.
2009. június 9. kedd 14:48 - HírExtra
A vágóhíd dolgozói arról tájékoztatták a honlapot, hogy szinte semmi nem valósult meg azokból a fejlesztő beruházásokból, amiket a cég a fél évvel ezelőtti indulásakor ígért. A tervezettel ellentétben a Gyöngyösi Húsipari Kft.-nél a dolgozók létszámát sem tudták növelni. A heol értesülése szerint a vágóhídon már csaknem egy hónapja állnak a gépsorok, az emberek nem dolgoznak, mert az üzemeltető közüzemi tartozása miatt a vágóhíd húsmarhák feldolgozásával foglalkozó részlegén kikapcsolták a gázszolgáltatást.

Informátoruktól úgy tudják, hogy valamennyi alkalmazottnak felmondtak, ugyanakkor felajánlották azt a lehetőséget, hogy jelentkezzenek egy veszprémi kft.-nél, ahol külföldi munkát tudnak biztosítani nekik. Az elküldött munkásokkal állítólag szerdán íratják alá a felmondási szerződéseket. Ugyanakkor a társaság vezetősége egyetlen telefonra sem válaszol - közli a heol.hu.

A Gyöngyösi Húsipari Kft. saját weboldala szerint a cég 2008-ban alakult, a L.A.C. Holding cégcsoport tagjaként. A magyar tulajdonú társaság, a megvásárolt üzem az iparszerű vágóhídi tevékenység és marhahús feldolgozás több mint fél évszázados hagyományát folytatja Gyöngyösön - tudatják.

A műszakonként 120 marha vágására és feldolgozására alkalmas üzem 2,4 hektár alapterületen működik. A vágó, csontozó és daraboló üzemrész mellett 1.000 tonnás tárolókapacitású hűtőházzal is rendelkezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását