2024. május 20. - Bernát, Felícia

Döntött az MDF: kizárták Katonáékat

Az MDF országos választmánya jóváhagyta Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András pártból való kizárását - értesült az MTI a szerda délutáni ülés egyik tagjától.
2009. június 10. szerda 18:44 - HírExtra
A korábban kiszivárgott eredményekkel képest szerint mások a kialakult szavazati arányok: az MTI jelenlegi információi szerint 48 igen, 19 nem és 5 érvénytelen szavazattal született meg ez a döntés.

Az ülésen nem jelent meg a három képviselő.Herényi Károly, az MDF politikusa május 13-án közölte: Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András "törölték magukat" az MDF soraiból, mert a választmány csaknem kilencven százalékos többséggel hozott, egyértelmű kötelezése ellenére sem jelentek meg, vagy adtak pozitív nyilatkozatot a tervezett, de végül kudarcba fulladt frakcióalakításról.

Herényi szerint az alapszabály minden, a parlamentbe bejutott MDF-es képviselőt kötelez arra, hogy a párt frakciójának tagja legyen. Mindezek után Pettkó András az MTI-nek azt mondta: Hock Zoltánnal és Katona Kálmánnal készek voltak a frakció újjáalakításáról szóló tárgyalásra.

Pettkó András akkor azt is mondta: szerinte az országos választmánynak a joga megállapítani, hogy fennállnak-e azok a körülmények, amelyek alapján bárkit is ki kell zárni az MDF-ből, vagy törölni kell onnan.

Bokros Lajos hétfőn egy nyilatkozatában azt mondta, hogy az volna a tisztességes, ha elhagynák az MDF-et azok, akik a párt jelenlegi irányvonalával nem értenek egyet.
"Azoknak, akiknek az az érdekük, hogy az MDF előretörését hátráltassák, mi keresnivalójuk van a pártban?" – tette fel a kérdést Bokros Lajos, aki szerint a választások után meg kell szűnnie "a belső ellenzék aknamunkájának", és a tagságnak fel kell sorakoznia "a Dávid Ibolya vezette vonal" mögé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását