2024. május 11. - Ferenc

Szállodában robbantottak a merénylők

A pesavari Pearl Continental szállodában kedden elkövetett öngyilkos pokolgépes merényletnek a 11 halálos áldozat mellett 70 sebesültje is van, közülük legalább kilencnek az állapota válságos - közölte egy kórházi orvos.
2009. június 10. szerda 08:16 - HírExtra
Egy hírügynökségi tudósító hat sebesült külföldi személy mentők általi elszállítását látta a szállodánál. Állítólag ők mind az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) munkatársai. Az ENSZ-szervezet szerint egy munkatársuk életét vesztette a támadásban: Aleksandar Vorkapic 44 éves számítástechnikus Belgrádból. Három alkalmazottjuk - egy brit, egy szomáliai és egy német - megsebesült.

A merénylet időpontjában az ENSZ mintegy 25 alkalmazottja tartózkodott a szállodában, az UNHCR mellett az Élelmezési Világprogram (WFP) és a Gyermekalap (UNICEF) munkatársai. A WFP pakisztáni szóvivője szerint mind a hét WFP-alkalmazott sértetlen. Pesavar közel van ahhoz az északnyugati országrészhez, amelyben a hadsereg hadjáratot indított az iszlamista szélsőségesek ellen.

Az öngyilkos merénylők több mint 500 kilogramm robbanóanyagot tartalmazó furgonjukból tüzet nyitottak az őrökre és áttörték az ellenőrző pontot, majd a főbejárat előtt levegőbe repítették önmagukkal együtt az autót. A robbanás következtében az épület nyugati része leomlott.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár mélységesen elítélte a merényletet - közölte egy szóvivő a világszervezet New York-i székhelyén. Az elhunyt UNHCR-alkalmazottra utalva a főtitkár azt írta közleményében: "Egy kegyetlen és semmivel nem igazolható terrortámadás áldozatai között van ismét egy odaadó ENSZ-alkalmazott." A szóvivő szerint Bant "elszomorítja a halálos és sebesült áldozatok nagy száma".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását