2024. május 17. - Paszkál

Czink sziporkázik

Czink Melinda óriási bravúrral bejutott a negyeddöntőbe a 220 ezer euró összdíjazású, birminghami füvespályás női tenisztornán, csütörtökön, miután nagy csatában, 2 óra 22 perc alatt, három játszmában nyert a harmadik helyen kiemelt kanadai Aleksandra Wozniak ellen.
2009. június 11. csütörtök 22:13 - HírExtra
A viadal honlapja szerint a magyar játékosnak már az első játszma rövidítésében két szettlabdája volt, ám nem tudott élni a lehetőséggel és riválisa jutott előnyhöz.

A folytatásban óriási küzdelemben kiegyenlített Czink, majd a döntő szettben 5:3-nál két meccslabdája volt. A világranglistán 23. kanadai lány mindkettőt hárította, de a 26 esztendős magyar ismét elvette riválisa adogatását és bejutott a negyeddöntőbe, ahol az indiai Sania Mirza lesz az ellenfele. Eddig egy alkalommal találkoztak WTA-tornán és négy éve Czink győzött.

Tovább növeli a világranglistán 57. magyar teniszező sikerének értékét, hogy csütörtökön két meccset kellett lejátszania, ugyanis a cseh Barbora Zahlavova Strycova elleni összecsapása szerdán eső miatt félbeszakadt.

Eredmény:

nyolcaddöntő:
-------------
CZINK (16.)-Wozniak (kanadai, 3.) 6:7 (7-9), 7:5, 7:5
Mirza (indiai)-Pavljucsenkova (orosz, 5.) 7:6 (7-3), 3:6, 6:2
Sarapova (orosz)-Schiavone (olasz, 7.) 6:1, 6:3
Wickmayer (belga)-Vinci (olasz, 14.) 6:1, 6:4
Vögele (svájci)-Cavaday (brit) 6:4, 6:2

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását