2024. május 10. - Ármin, Pálma

Légikatasztrófa: Szakértővel és azonosítással segítünk

A magyar áldozatok azonosításában való közreműködéssel és egy pilótaszakértővel segíti Magyarország az Atlanti-óceán felett bekövetkezett repülőgép-katasztrófa körülményeinek kivizsgálását.
2009. június 11. csütörtök 11:13 - HírExtra
Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor utazik Franciaországba a magyar pilótaszakértő. Arról csütörtökön kezdődtek az orvosszakértői egyeztetések, hogy a francia kivizsgáló szervezet az áldozatok azonosításához konkrétan milyen közreműködést igényel és milyen formában - tette hozzá Bajkó Erika.

A vizsgálatokat végző francia szervezet arról tájékoztatta a magyar hatóságot: a nemzetközi vizsgálóbizottságot azt követően hívják majd össze, hogy befejezték a kutatást az Atlanti-óceánon és a kiemelt roncsokat Franciaországba szállították. Ezután utazhat ki a magyar szakember, aki korábban pilótaként dolgozott. Erről és az áldozatok azonosításának segítéséről a francia és a magyar kivizsgáló szervezet vezetője a héten Horvátországban tartott európai mentési gyakorlaton állapodott meg - hangsúlyozta a szóvivő.

Az Air France francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó 447-es számú járata május 31-én éjszaka tűnt el, fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyarországi és egy szlovákiai magyar utassal.

Kedden éjjelre 41-re emelkedett a megtalált áldozatok száma, azt követően, hogy újabb tizenhárom holttestet találtak meg és emeltek ki az Atlanti-óceánból abban az övezetben, ahol az Air France repülőgépe lezuhant.

A holttesteket a Brazília partjaitól 360 kilométerre fekvő Fernando de Noronha szigetre szállítják előzetes azonosítás céljából, majd a part menti Recife városba viszik tovább, hogy a szakértők DNS-tesztek és fotók alapján kétséget kizáróan megállapítsák az áldozatok személyazonosságát. Kedden két helikopterrel el is szállították az első tizenhat holttestet a szigetre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását