2024. május 5. - Györgyi

Párizsnak sem tetszik az iráni helyzet

Francois Fillon francia miniszterelnök "párbeszédre és a nemzetközi jog tiszteletben tartására" szólította fel az iráni hatóságokat "a politikai bekeményítés zsákutcája" és Ahmadinezsád újraválasztása ellen tüntetők "provokálása" helyett.
2009. június 17. szerda 06:31 - HírExtra
Megismételve "Párizs aggodalmait a Teheránban egyre romló helyzet" miatt, a kormányfő a nemzetgyűlésben mondott beszédében a francia állampolgárok és különösen az újságírók biztonságának szavatolását is követelte az iráni hatóságoktól. Fillon elmondta: a nemzetközi sajtó munkatársait Iránban egyszerűen megfosztották attól, hogy foglalkozásukat gyakorolják. Az iraki hatóságok kedden a külföldi sajtóorgánumoknak dolgozó valamennyi újságírónak megtiltották, hogy az ország területéről tudósítsanak.

A miniszterelnök országa nevében ismételten elítélte "a tüntetők elleni erőszakot, amely halálos áldozatokkal jár", az ellenzékiek letartóztatásait és a szólásszabadság elleni korlátozásokat.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió komoly és pártatlan vizsgálatot követel az elnökválasztással kapcsolatosan felmerült szabálytalanságok kivizsgálása végett. Fillon szerint Nicolas Sarkozy államfő ez utóbbi problémára külön is ki fog térni az európai állam- és kormányfők csütörtöki és pénteki brüsszeli csúcstalálkozóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását