2024. május 16. - Mózes, Botond

Ki a Wi-Fi-vel a börtönökből!

Biztonsági okokból nem használhatnak olyan játékkonzolokat a brit rabok, amelyek Wi-Fi kapcsolatra alkalmasak, pusztán a régebbi generációjú gépeket vehetik igénybe.
2009. június 18. csütörtök 23:33 - HírExtra
Az angol börtönökben a rabok az emberi jogi szervezetek tevékenységének köszönhetően sokféle szórakozáshoz hozzájutnak, köztük a videojátékokhoz is - olvasható a Joystiq internetes játékmagazin (www.joystiq.com) írásában. A börtönőrök azonban felfigyeltek arra, hogy a nagyfokú engedékenységet bizonyos elítéltek úgy "hálálják meg", hogy a konzolok Wi-Fi (kábelmentes internethálózat) képességét kihasználva szökésüket tervezik. Az eset konkrétan az angliai Rye Hill-i fegyházban történt, ahol az egyik rab PlayStation 3 segítségével kommunikált a külvilággal, Wi-Fi hálózaton keresztül, hogy így próbáljon meglépni a börtönből.

A eset nyomán először a PlayStation 3 gépeket kobozták el, majd az összes többi olyan konzolt is, amely Wi-Fi kapcsolatra képes. Ezek közé tartozik az Xbox 360, a Sony PSP, a Nintendo Wii és DS is. Ugyanez a szigor vonatkozik majd a még fejlesztés alatt álló, következő generációs játékmasinákra is. A régebbi generációs gépeket (Sony PlayStation 1 és 2, illetve a régi Xbox) továbbra is engedélyezik a rabok számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását