2024. május 17. - Paszkál

Százmilliós felújítás

A tököli képviselő-testület csütörtöki döntése értelmében a ZÖFE Kft. nyerte a városközpont felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot, így augusztus végére elkészülhet a 86 millió forintos uniós támogatásnak is köszönhető beruházás - közölte Hoffman Pál (Fidesz) polgármester az MTI-vel.
2009. június 19. péntek 06:25 - HírExtra
Öten pályáztak a tököli településközpont megszépítését célzó munkára, ám két pályázatot érvénytelennek minősítettek a képviselők - mondta a polgármester.

A fennmaradó három ajánlat közül a legkedvezőbbet, a ZÖFE Kft. nettó 89 millió 784 ezer forintról szóló ajánlatát szavazta meg a testület, vagyis ezzel a céggel köt szerződést az önkormányzat.

Tököl 86 millió forintos európai uniós támogatást nyert a településközpontok fejlesztése témakörében kiírt pályázaton - tette hozzá Hoffman Pál. Ezt az összeget 13 millió forint saját forrással egészítették ki, ám időközben kiderült, hogy a járulékos költségekkel együtt a 100 millió forintot is meghaladja majd a projekt végösszege.

A rendelkezésre álló pénzből megújul a Kossuth Lajos utca, Piac tér és Mester utca által "U"-alakban körülölelt településközpont. Közel 5 ezer négyzetméter új útburkolatot és 2345 méter útszegélyt raknak le, megközelítőleg 2 ezer négyzetméternyi zöldterületet alakítanak ki, emellett igényes utcabútorok, kandeláberek, parkolók, valamint a forgalomtechnikai eszközök is hozzájárulnak a település összképének megváltozásához - közölte a polgármester.

Hoffman Pál hozzátette, hogy az akadálymentes közlekedés biztosítása, az átmenő forgalom csillapítása, valamint a sétálóutcai rész kialakítása várhatóan növeli majd a településközpont ingatlanjainak értékét.

A város vezetői bíznak abban, hogy az augusztus végére elkészülő beruházás révén nő a Tökölre látogató turisták száma, "felfut" a vendéglátás, s végső soron emelkedik az önkormányzat adóbevétele is - mondta a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását