2024. május 5. - Györgyi

Július 12-én lesz új elnöke az SZDSZ-nek?

Július 12-én, vasárnap tartják az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlését - jelentette be Retkes Attila a párt egyik elnökjelöltje a párt országos tanácsának (ot) rendkívüli, szombati ülése közben újságíróknak.
2009. június 27. szombat 12:25 - HírExtra
A küldöttgyűlésen megválaszthatják a szabad demokraták új elnökét és a párt tizenkét ügyvivőjét.

Retkes Attila kérdésre válaszolva elmondta: megválasztása esetén változásokat szeretne az SZDSZ parlamenti frakciójának vezetésében. Hozzátette: személy szerint nincsen problémája Kóka Jánossal, de mások a politikai nézeteik.

Az országos tanács üléséről kiszivárgott információk szerint július 6-áig lehet elnököt és ügyvivőket jelölni. Nekik július 8-áig van idejük, hogy hivatalosan elfogadják a felkérést. A jelöltek listáját július 9-én a párt honlapján is közzé teszik.

Ahhoz, hogy valaki hivatalos elnökjelöltté váljon, négy választmány vagy kilenc csoport támogatására van szükség. Az ügyvivőjelölteknek két választmány vagy öt csoport támogatását kell megszerezniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását