2024. május 14. - Bonifác

Lendvai: Erőtlen volt a Fidesz

Lendvai Ildikó szerint nem az a baj, hogy őt Pokorni Zoltán egy televíziós műsorban "elküldte a fenébe", hanem az, hogy a Fidesz a holokauszttagadókat nem "küldte el a fenébe". Ezt az MSZP elnöke csütörtökön mondta az MTI-nek.
2009. július 2. csütörtök 18:41 - HírExtra
Lendvai Ildikó szerint nem az a fő baj, hogy a Fidesz egyik legkultúráltabb politikusa, Pokorni Zoltán most nem a saját ízlése, hanem a Fidesz kötelező új stílusa szerint fogalmazott. Hozzátette: mégcsak nem is az a legnagyobb baj, hogy úgy látszik, a Fideszben kötelezővé vált a nőkkel szembeni rossz modor, ami nem feltétlenül polgári tempó.

A pártelnök emlékeztetett arra, hogy annak idején Dávid Ibolyát utasították a borotválkozó tükörhöz, pár nappal ezelőtt szintén őt azzal utasították rendre, hogy ne kérje meg egy férfi kezét, most meg őt "küldenék el a fenébe".

Az MSZP elnöke úgy vélte: a lényeg nem az, hogy Pokorni Zoltán "elküldte a fenébe", hanem az, hogy a Fidesz a holokauszttagadókat meg "nem küldte el a fenébe".

Elmondta: nem azért, minthogyha az hinné, hogy a fideszesek fasiszták volnának, ilyet sosem állított. "De azt továbbra is állítom, hogy politikai számításból kerülik a Jobbikkal való konfliktust, és ez a fő baj Pokorni Zoltán nyilatkozatában" - fogalmazott a pártelnök.

Menjen a fenébe! Hogy jön ehhez? - az atv.hu közlése szerint Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke így reagált a televíziós csatorna Reggeli Jam című csütörtöki műsorában Lendvai Ildikó korábbi közleményére, amelyben az MSZP-elnök azt írta, minden holokauszttagadó tett mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége.

Az atv.hu az MTI-hez eljuttatott összefoglalójában azt írta: Pokorni Zoltán a műsorban elmondta, hogy megérti képviselőtársa keserűségét, de ezt nem úgy kellene levezetnie, hogy a Fideszt fasisztázza és nyilasozza. Tehetetlenek voltak hét évig, utána meg az jut eszébe, mint Mórickának, hogy Orbán Viktor áll minden tarthatatlan és tűrhetetlen kijelentés mögött - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását