2024. május 19. - Ivó, Milán

Egyre több bringaút épül

Újabb kerékpárútszakasz készült el Debrecenben, így a kétkerekűek már a Bartók Béla úttól a belvárosig, egészen a Nagypiac bejáratáig közlekedhetnek a számukra kijelölt útvonalon - adta hírül a város tájékoztatása alapján az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata (ÖS) pénteken.
2009. július 3. péntek 17:13 - HírExtra
A több mint két kilométer hosszú, 96 millió forintból megvalósult útszakasz a Bartók Béla úti és a Csigekert utcai kerékpárúthoz csatlakozik, a Füredi út és a Jerikó utca csomópontjából indul, majd a Csapó és Rákóczi utca találkozásánál, a Nagypiac bejáratánál ér véget.

A közleményben idézik Kósa Lajos (Fidesz) polgármestert, aki az átadáson azt mondta: az önkormányzat célja, hogy sugaras kiterjedésű bicikliút-hálózat épüljön Debrecenben, s a belváros szinte mindenhonnan megközelíthető legyen kerékpárral is.

A munkálatok - amelyekhez 82 millió forintos uniós támogatást is igénybe vettek - 2008 októberében kezdődtek, a járdától elválasztott kerékpárút épült, melyet az egységesített szakaszokon piros színű aszfaltburkolattal borított be a kivitelező Colas-Debrecen Útépítő Zrt.

Az önkormányzat tervei között szerepel a város kerékpárút-hálózatának további bővítése, így még az idén hozzákezdenek a 48-as út mentén húzódó, hosszú kerékpárút megerősítéséhez és kiszélesítéséhez. A 4-es főút mellett is kiépítenének egy szakaszt egészen Pallagig, valamint a 35-ös úton a Füredi út és Balmazújvárosi út csomópontján áthaladó szakaszt folytatnák a Vezér utca irányába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását