2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: a Fidesz bort iszik és vizet prédikál?

Az MSZP szerint arcátlanság, hogy ma azok akarnak tetszelegni "rendőrségpárti gúnyában", akik tegnap még a rendőrséget pocskondiázták - mondta Nyakó István, a párt szóvivője kedden az MTI-nek fideszes képviselők nyilatkozatára reagálva.
2009. július 7. kedd 20:43 - HírExtra
Arcátlanság, hogy ma azok akarnak "rendőrségpárti gúnyában" tetszelegni, akik tegnap még a rendőrséget pocskondiázták, és mindent megtettek azért, hogy a közbiztonság fenntartására hivatott testület tekintélyét aláássák - közölte a politikus.

Nyakó István szerint azok akarnak most "rendőrségpárti gúnyában" tetszelegni, akik simán félretolták az intézkedő rendőrt, és a kordon mellett a közbiztonság alapjait is elkezdték bontani. Véleménye szerint ez a cselekedet amellett, hogy hatalmas károkat okozott a közbiztonságban, biztatást jelentett azoknak, akik hajlamosak a bűnre.
Az MSZP szóvivője azt mondta, Balog Zoltán (Fidesz) is végre színt vallott, amikor a rendőrséget támadva a Magyar Gárda oldalára állt, s a szombati, törvényellenesen megtartott demonstrációt védelmezte.

Nyakó István példaként említette azt is, hogy a hétvégi polgárőrnapon Rácz Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke "kapcarongyhoz" hasonlította a rendőrségét.

Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult kedden Draskovics Tibor rendészeti miniszterhez, hogy megtudja, a tárcavezető szerint a törvényeket betartva és a szabadságjogokat tiszteletben tartva járt-e el a rendőrség szombaton a Magyar Gárda feloszlatása ellen tiltakozók tüntetésén. Az Országgyűlés emberi jogi bizottságát vezető Balog Zoltán szerint nem világos, milyen indokok alapján döntöttek a fővárosi Erzsébet téri gyülekezés feloszlatása mellett.

Kontrát Károly, aki ugyancsak a Fidesz országgyűlési képviselője Draskovics Tibor sajtótájékoztatójára válaszolva közölte: a jelenlegi kormány nem képes a rend és a közbiztonság helyreállítására, hiszen hiába mondják, hogy forrásokat adnak a rendőrségnek, ezt sosem teljesítik, csak beszélnek róla.

A keddi kormányszóvivői tájékoztatón Draskovics Tibor azt mondta: az Országgyűlés által múlt héten elfogadott törvénymódosítások célja a közbiztonság megerősítése, hogy Magyarországon nagyobb rend legyen és az emberek nagyobb biztonságban érezhessék magukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Papuska
2009. július 7. 22:00
Nem is volna baj, ha a rendőrök valóban a dolgukat tennék, tolvajokat, gyilkosokat stb. üldöznék, és nem politikai megrendelésre, tisztázatlan helyzetben, sajátos jogértelmezés alapján, éppen szelíd arcukat mutató embereket inzultálnának. Ráadásul méreg drága felszerelésben, jelentős túlórapénzért, amit mi az adónkból fizetünk, drága felszerelést koptatva és felhasználva, főként erőt demonstrálva, alapvetően feleslegesen, az egyébként rendpárti és jó érzésű emberekben is félelmet keltve. Tényleg! Ki kelt félelmet? Ha ünneplő ruhánk zakóját véletlenül levesszük, és ezt tesszük a nyakkendőnkkel, minket is elvisznek, megvernek, megrugdosnak?
d.a.angela
2009. július 7. 21:28
Nem kellene a rendőröknek inkább a dolgukat végezni? Mondjuk: védeni a közbiztonságot, felderíteni a bűncselekményeket, iránytani a forgalmat...stb. Még egyetlen ismerősöm, sem én nem voltam elégedett, ha lopás miatt feljelentést tettünk. Max felvetták a jegyzőkönyvet, azt is kelletlenül és hozzáfűzték: úgyse lesz meg... és persze nemm is tettek semmit. Pesten egyszer egy üres utcában meg akartam tudakolni egy rendőrtől a helyes irányt és annak ellenére, hogy semmiféle megálni tilos tábla nem volt kinn, rámüvöltött, hogy azonnal hajtsak tovább. Ugyanez küföldön túristaként: miután a rendőr megállapította, hogy ellenkező irányba kell mennünk, megállította a forgalmat és intett, hogy forduljunk meg...ami teljesen szabálytalan volt, de előtte mondta, hogy csak túl messze lehetne megfordulni és így jobb nekünk. Egyszer szintén ott, mert nem volt hely egy szabálytalan parkolóhelyre tetette be az autót, büntetésről szó sem volt, mondta, tudja, hogy sokan vannak, most lehet oda is állni. Szóval ezt a módszert is át lehetne venni nyugatról. De nálunk csak az oszlatást, a védőfelszerelést és a nagy büntetgetést utánozták le. Amúgy csak az öszödi beszéd után kellet oszlatgatni, azelőtt valahogy nem voltak tüntetések. Tényleg mennyibe is kerültek a védőfelszerelések? És a véleményem: mi a fenének adják az adómból a fizetést a rendőrnek, ha a munkájuk nekem éppen a leírtak miatt nem tetszik, nekem abból semmi előnyöm. És miért épp a politikusoknak kell irányítani a rendőrséget, nagyon egyoldalúan, ami meg a dolguk lenne, arra tesznek rá. Hát ezen is változtatni kéne.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását