2024. május 19. - Ivó, Milán

Csodagép a gyermekkórházban

Korszerű ultrahangos vágó és vérzéscsillapító készüléket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának.
2009. július 8. szerda 11:46 - HírExtra
A 14,5 millió forint értékű műszert Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke adta át szerdán Csiba Gábornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-főorvosának.

Az új készülék a miskolci székhelyű Gyermeksebészeti Osztályra, az ország legnagyobb ágyszámú és legszélesebb profilú gyermeksebészetére kerül, amely regionális központ, de az ország teljes területéről fogad betegeket. Évente 120-140 műtétet végeznek rákos, daganatos és hematológiai gyermekpácienseken.

Az új készülék a jelentős vérvesztés gátlásával olyan daganatok eltávolítását is lehetővé teszi, amelyek egyéb eszközökkel nem, vagy csak nagy kockázat vállalásával végezhetők el. A nyirok- és vérerek lezárásával a daganatos áttétek kialakulását is jelentősen csökkenti, használatával elkerülhető a vérátömlesztés, annak minden szövődményével együtt.

Nagy segítséget jelent az újszülött-sebészeti beavatkozásoknál és az endoszkópos műtéteknél is. A készülék évente mintegy 500 gyermek műtétjét teszi biztonságosabbá, illetve elvégezhetővé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását