2024. május 16. - Mózes, Botond

Oszkóék még nem adtak számot

A sukorói beruházással kapcsolatban még folyik az a pénzügyminisztériumi vizsgálat, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnök június elején kért Oszkó Pétertől - közölte Budai Bernadett.
2009. július 8. szerda 20:15 - HírExtra
A kormányszóvivő emlékeztetett: a kormányfő június 5-én fordult levéllel Oszkó Péterhez, kérve, hogy a mielőbbi tisztánlátás érdekében a pénzügyminiszter rendeljen el szakértők bevonásával belső vizsgálatot a sukorói beruházásról. Budai Bernadett hozzátette, hogy Bajnai Gordon a vizsgálat eredményéről soron kívüli tájékoztatást kért a tárca vezetőjétől. A sukorói beruházást azért indította útjára a kormány, mert a 200 milliárd forintos projekt 2300 munkahelyet teremt a Közép-Dunántúlon, és jelentős külföldi tőkét vonz az országba.

A sukorói beruházás esetén - ahogy más, Magyarországra irányuló nagyberuházás esetén is - a kormány illetékes tagjai számos megbeszélést folytattak - utalt Budai Bernadett a Magyar Hírlap szerdai számában megjelentekre. A napilap azt állítja, hogy a birtokába került forgatókönyv szerint a velencei-tavi King's City-projektet jó előre egyeztették az akkori kormánytagok 2008 májusában, a parlament Nándorfehérvár termében.

Budai Bernadett azt mondta: a cikk egy 2008 májusi megbeszélésre utal, amelyen Bajnai Gordon még gazdasági minisztereként vett részt azért, s amely azt célozta, hogy minél több befektetés jöjjön az országba. A kormányszóvivő leszögezte, hogy azóta több kérdés is felmerült a beruházással kapcsolatban, ezért a miniszterelnök vizsgálatot rendelt el a pénzügyminiszternél a tisztánlátás érdekében. A kormányszóvivő szerint jó lenne elkerülni, hogy ez az ügy a politikai csatározások kereszttüzébe kerüljön, mint ahogy például a gyöngyösi Apolló Tyres beruházás esetébe is történt, amikor is a térség elvesztette a beruházást,

Bajnai Gordon miniszterelnök egy június végi lapinterjúban a Sukoró határába tervezett King's City fantázianevű szálloda- és szórakoztató központról azt mondta: kizárólag olyan fejlesztés jöhet létre, amely nem terheli a tavat és környékét a még elfogadhatónál nagyobb mértékben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását