2024. május 20. - Bernát, Felícia

Al-Kaida terroroisták Európában

Nyugati terrorelhárító szervek figyelmeztetése szerint merényletek elkövetésére felkészült al-Kaida terroristák szivárogtak be titokban legkevesebb hat európai és közel-keleti országba.
2009. július 9. csütörtök 17:13 - HírExtra
A Taraf című török napilap csütörtöki számában a terrorizmusra szakosodott Debka izraeli hírportálra hivatkozva arról számolt be, hogy a 15-20 terroristát az al-Kaida pakisztáni és algériai táboraiban képezték ki utasszállító repülőgépek elrablására és a légi járművek felrobbantására. Jelenleg valószínűleg Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Törökországban és Egyiptomban tartózkodnak. Egyik célpontjuk a G8-as országcsoport Olaszországban kezdődött csúcsértekezlete lehetett.

A Nyugati források szerint a támadás kitervelői azonban rájöttek, hogy a l'aquilai értekezleten részt vevő állam- és kormányfőket áttörhetetlen biztonsági kordon veszi körül. Ezért úgy döntöttek, hogy a terroristákat a G8-as csoporthoz tartozó országok birtokában lévő gépek ellen vetik be.

A Debka forrásai szerint a július 4-én kiadott első riasztás arra figyelmeztetett, hogy a terroristák a Turkish Airways török légitársaság amerikai vagy tel-avivi járatainak a felrobbantására készülnek. Ezért azokon a repülőtereken, amelyekről a gépek indulnak, illetve amelyekre érkeznek, szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek, és ezek azóta is érvényben vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását