2024. május 19. - Ivó, Milán

Bozóttűz veszéslyeztette a híres múzeumot

Több száz látogatót és alkalmazottat kellett kimenekíteni a világhírű Los Angeles-i Getty Központból, miután bozóttűz veszélyeztette az épületet.
2009. július 9. csütörtök 17:55 - HírExtra
A világ egyik legdrágább festményét őrzik a múzeumban. Beszámolók szerint elővigyázatosságból nyolcszáz alkalmazottat és mintegy 1600 látogatót kellett kimenekíteni az épületből, mivel a környéken 32 hektárnyi területet perzselt fel a tűz. A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz szerda délután tört ki a metropolisztól északra fekvő hágón, az oltásban résztvevő 250 tűzoltó mellett oltó helikopterek is segítették a munkát. Sérültekről vagy az épületben keletkezett károkról nem érkeztek hírek, a Getty Központot a nap hátralévő részére bezárták.

A múzeumnak igen értékes gyűjteménye van 20. századi európai festészetből, de többek között náluk látható Vincent Van Gogh Íriszek című képe, amit a világ egyik legdrágább festményeként tartanak számon. A kollekciót Jean Paul Getty milliárdos gyűjtötte össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását