2024. május 19. - Ivó, Milán

Csak két helyen működik együtt a Fidesz és a Jobbik

Csak két Fidesz-Jobbik önkormányzati együttműködés van, nem kétszáz, ahogy a Republikon Intézet állítja - olvasható a Heti Válasz csütörtöki számában a 2006-os önkormányzati választásokkal kapcsolatban.
2009. július 9. csütörtök 12:30 - HírExtra
"Az SZDSZ-közeli Republikon Intézet, illetve a baloldal politikusai előszeretettel vádolják azzal a Fidesz-KDNP-t, hogy önkormányzati szinten kétszáz helyen működik együtt a Jobbikkal. A Heti Válasz utánajárt a valóságnak. Az eredmény: az ellenzéki párt kétszáz helyett mindössze két jobbikossal kooperál" - írta a hetilap.

A Republikon Intézet április 7-ei elemzése szerint "a Jobbik (...) a KDNP-vel 136, a Fidesszel 79 (...) jelöltet támogatott közösen". Ugyanakkor a hetilap szerint az intézet nem tért ki arra, hogy a két halmaz jelentős mértékben fedi egymást, azaz ha nem duplán számolnak 77 jelöltet, máris csupán 138 marad a 215-ből.

A Fidesz-Jobbik együttműködés jelöltjei azonban csak öt helyet szereztek Budapest III. és XXII. kerületében, valamint Debrecenben, Egerben és Székesfehérváron. Ugyanakkor a hajdú-bihari és a hevesi megyeszékhelyen egyik "közös jelöltként" bejutott képviselő sem jobbikos, ahogy nem az a budafok-tétényi polgármester sem, így mindösszesen két jobbikos - Fejes István és Gál Péter Pál - jöhet szóba, akikkel az óbudai, illetve a székesfehérvári képviselő-testületben a Fidesz-KDNP-nek "fel kellene bontani a választási szövetséget" - írja a Heti Válasz.

A hetilap kitér arra is, hogy Albertirsán egy, Óbudán pedig három olyan jelölt szerzett mandátumot, akiket az MDF és a Jobbik is támogatott, azonban "Dávid Ibolyáékat senki nem szólította fel, hogy bontsák fel a megállapodást".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását