2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: A MÁV vagyonával akarja a kormány orvosolni a vasút gondjait?

A Fidesz határozottan kéri a kormányt, hogy ne az ingatlanvagyon, a gépészet és a mozdonypark eladásával orvosolja a vasút problémáit - mondta Fónagy János, a párt szakpolitikusa szerdán Budapesten Lendvai Ildikó MSZP-elnök nyilatkozatára reagálva.
2009. július 8. szerda 19:35 - HírExtra
A fideszes képviselő közölte: kedden Lendvai Ildikó egyik nyilatkozatában kifejtette, hogy a vasút ügyei rendezhetőek, hiszen a magyar vasútnak számos olyan ingatlana van, amelyet el lehet adni.

Fónagy János sajtótájékoztatóján azonban hangsúlyozta: az ingatlanvagyonra szüksége van a vasútnak, ugyanis a fejlesztésekhez területek kellenek. Hozzátette, nemcsak "az állami vagyon elkótyavetyélése", hanem szakmai érdekek is az értékesítés ellen szólnak.

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy ne a jelenleg is elégtelen forrásokat vonja el a vasúttól, hanem biztosítsa a szolgáltatási színvonalat, az ingatlanokkal pedig ne a múlt adósságait akarja kifizetni, hanem a jövő fejlesztéseit alapozza meg - mondta az ellenzéki politikus.
Emlékeztetett, pártja évek óta azt az álláspontot képviseli, hogy ellene vannak minden olyan privatizációnak, amely az állami vagyon gyengítését célozza.

Fónagy János június 30-i tájékoztatóján egy kiszivárgott kormány-előterjesztésre hivatkozva közölte: több ezer munkahely megszűnésével járna, ha a kormány dobra verné a MÁV mozdonyparkját üzemeltető üzletágat, valamint a gépészetet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását