2024. május 19. - Ivó, Milán

Huszonhétmilliárdos fejlesztés

Az Európai Unió 95 százalékos arányú támogatásával 27 milliárd forint értékű oktatás-fejlesztési beruházás valósulhat meg az észak-alföldi régióhoz tartozó Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
2009. július 9. csütörtök 13:13 - HírExtra
Eddigi döntés alapján 52 pályázó önkormányzat indított, vagy indít a közeljövőben fejlesztést összesen 18 milliárd forint értékben, épít bölcsődét, óvodát, iskolát, vagy korszerűsíti, bővíti meglévő alap-, illetve középfokú oktatási intézményét - mondta a testületi vezető.

Hozzátette: emellett a 8 leghátrányosabb helyzetű kistérség - baktalórántházi, berettyóújfalui, csengeri, fehérgyarmati, mátészalkai, nyírbátori, tiszafüredi, vásárosnaményi - oktatásfejlesztésére 4 milliárd forintot különítettek el, további 2,5 milliárd forint felhasználására pedig a napokban írnak ki új pályázatot.

Szabó Zsolt, a beruházások megvalósításában közreműködő VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. hálózati igazgatója, a debreceni területi iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a 18 milliárd forint értékű fejlesztés fele a szabolcsi bölcsődéket, óvodákat és iskolákat érinti, egyharmada Hajdú, a többi pedig Szolnok megyét. A korszerűsítések zöme már a mostani nyári vakáció alatt megvalósul, az új létesítmények építése vagy a bővítések húzódnak át 2010-re.

Hozzáfűzte, hogy a befejezési határidő minden nyertes önkormányzat esetében a támogatási szerződés aláírásától kezdve 24 hónap.

Megemlítette továbbá, hogy új létesítmények építésére azok a pályázó helyhatóságok kaptak támogatást, amelyeknek életveszélyes volt az oktatási intézményük, vagy azokat a szakemberek szerint gazdaságosan nem lehetett felújítani. A bővítés pedig főként tornaterem-építéseket jelent.

A leveleki eseményen 13 szabolcsi, 6 hajdú-bihari és 1 jász-nagykun-szolnoki önkormányzattal írták alá a támogatási szerződést. Közülük a legnagyobb összeget, 493 millió forintot a nyírbátori helyhatóság kapta, egyik óvodájának felújítására, átalakítására és bővítésére. A berettyóújfalui önkormányzat 485 milliós megállapodást írhatott alá az ottani Arany János Gimnázium felújítására, míg a nyírmihálydi 470 millió forint uniós forrást használhat fel általános iskolájának és óvodájának rekonstrukciójára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását