2024. június 2. - Kármen, Anita

Hogyan üzemeltessük hatékonyabban?

Nem mindennapi témáról tartanak konferenciát a héten Miskolcon: a hazai jégcsarnokok üzemeltetéséről fognak a hozzáértők tanácskozni. Jön a Magyar Jégpálya Szövetség!
2009. július 13. hétfő 18:39 - HírExtra
Nem újdonság, hogy a magyar jégcsarnokok üzemeltetése körül elég sok visszásság látott már napvilágot az elmúlt időkben. Újdonság viszont, hogy a július 16-án, csütörtökön délelőtt 10 órától, Miskolcon konferenciát rendeznek a hazai jégcsarnokok üzemeltetéséről. A nagy kérdés, melyre választ várnak az esemény szervezői: hogyan lehetne gazdaságosabban üzemeltetni a hazai jégcsarnokokat.

„Elgondolásunk szerint a Magyar Jégkorong Szövetségen belül megalakítjuk a Magyar Jégpálya Szövetséget” – mondta Egri István, a Miskolci JJSE elnöke. „Elsősorban azért, hogy gazdaságosabban üzemeltethessük a hazai jégcsarnokokat, hogy gyakrabban megosszuk egymással tapasztalatainkat és hogy egységes véleményt képviseljünk a jövőbeni pályázatok kapcsán” – tette hozzá a miskolci hoki, így a jégcsarnok atyja.



A konferencia legérdekesebb eseménye kétségkívül az lesz, hogy bemutatnak egy új jégfestési eljárást is (az úgynevezett Jet Ice technológiával nem a padlót, hanem az alapjeget festik fehérre egy olyan speciális hővezető festékkel, amely tíz százalékos energia megtakarítást eredményezhet a hűtésben).

Az ország minden tájáról meghívott jégcsarnok üzemeltetők ezen kívül több komoly előadáson meríthetnek ötleteket: az egyik a klíma és hűtéstechnikáról szól majd, a másik pedig egy beszámoló lesz, egyenesen az Arena Expo 2009-es finnországi, tamperei konferenciájáról.

Az minél kiforrottabb energiagazdálkodás azért lenne fontos a jégcsarnokok üzemeltetői számára, mert a gazdaságosabb üzemeltetés egyet jelenthet a jeges sportokat annyira függésben tartó pénz megspórolásával.
Forrás: HírExtra/MJSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását