2024. május 2. - Zsigmond

Ne menjünk a napra! Éget

Extrém magas, akár a 8,3-es értéket is meghaladó UV-B sugárzásra kell számítani a héten az ország területén, ezért hétfőn riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
2009. július 13. hétfő 14:36 - HírExtra
Akár már hétfőn kora délutántól, de keddtől biztosan extrém értékű, 8,3 körüli UV-B sugárzás várható, amely az egész országra érvényes lesz - tájékoztatta a szolgálat az MTI-t.

Az OMSZ közleményében azt kérte: ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet, illetve fokozottan ügyeljenek a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre azok, akik a napon tartózkodnak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen erős UV-B sugárzásnál már 15 percnél kevesebb idő is elegendő ahhoz, hogy normál bőrtípusnál bőrpír keletkezzen.

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint az UV-B sugárzás értéke 7,0-től 7,9-ig számít nagyon erősnek, 8,0 felett már extrém mértékű.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását