2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Két népszavazás Pécsett

Október 18-án, a pécsi időközi országgyűlési képviselő-választással egy időben két ügyben is kikérné a baranyai megyeszékhely lakóinak véleményét a városvezetés - tájékoztatta a pécsi polgármesteri kabinet iroda az MTI-t szerdán.
2009. július 15. szerda 17:51 - HírExtra
Két olyan fontos kérdésről van szó, amelyet csak akkor tud végrehajtani a városvezetés, ha több tízezer pécsi akarata és "felhatalmazása" áll mögötte - írták közleményben. Az egyik az ominózus kertvárosi "elkerülő út" ügye, amely egyedülálló módon nem el, hanem bevezeti a forgalmat Pécs sűrűn lakott városrészébe. Ezért más megoldásra van szükség. Hasonlóan tarthatatlan a parkolási rendszer is, amely a közlemény szerint nem a pécsiek érdekeit szolgálja, hanem egyes magánérdekeket a közösséggel és a várossal szemben. Ezért az alábbi két népszavazási kérdést fogalmazta meg a városvezetés:

”Egyetért-e Ön azzal, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010-ben vállaljon pénzügyi elkötelezettséget az M60-as autópálya végcsomópontját a város dél-nyugati elkerülő útjával összekötő útszakasz megépítésére vonatkozóan kertváros közútjainak biztonságosabbá tétele és az átmenő forgalom csökkentése érdekében?”, illetve ”Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenlegi magas parkolási díjak és az indokolatlanul nagy kiterjedésű parkolási zónák miatt, a jelenlegi szolgáltatóval fennálló szerződés megszűnése után, a város saját városi tulajdonban lévő céggel biztosítsa a parkolási szolgáltatást?”. A népszavazásra, amennyiben erre a város közgyűlése felhatalmazást ad csütörtökön, október 18-án, az időközi országgyűlési képviselő-választással egy időben kerülne sor, hogy ezzel is pénzt takarítsanak meg - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását