2024. május 19. - Ivó, Milán

Extém - Kamionok versenyeztek

Füstölő gumik, bőgő motorok, több száz lóerő és hatalmas járművek, többek között ezzel találkoztak azok, akik vasárnap délután ellátogattak a XIX. Nemzetközi Kamionos Country zárórendezvényére, a gyorsulási versenyre a szegedi Huszár Mátyás rakpartra.
2009. július 19. vasárnap 21:24 - HírExtra
Érdeklődőben pedig nem volt hiány, a több ezer néző megtöltötte a rakpart lépcsőit, amint figyelte, melyik sofőr tudja legtöbbet kihozni járművéből a rövid távon. A kettesével rajtvonalhoz álló versenyzők összesen negyven futamban mérték össze ügyességüket és járművük erejét. Az álló helyzetből startoló versenyzőknek - akik között néhány nő is akadt - néhány száz méteres távot kellett megtennie, a legjobbaknak alig több mint tíz másodperc alatt.

A versenyen kiderült, nem minden a gyakran négyszáz lóerőnél is jóval erősebb gépeken múlik, sokat számít a sofőr rutinja és az, miként kezeli a kuplungot és a sebességváltót. Ez különösen azoknál a járműveknél fontos, ahol még kétszer kell benyomni a kuplungot, hogy egy fokozattal följebb kapcsoljon a sofőr.

A rajthoz álló kamionosok különböző taktikákat választottak, volt, aki szépen komótosan kapcsolgatta följebb a sebességváltót, míg mások járművüket sem kímélve füstölő motorral és kerékkel lőttek ki a starttól.

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a vegyesen induló versenyzők időeredményeit négy kategóriában értékelték: amerikai kamionok, 400 lóerő alatti, illetve feletti teljesítményű nyergesvontatók és egyéb járművek. Az abszolút győztes a nők között Simon Anikó lett 14,89 másodperces idővel, a férfiak között pedig Báder Nagy Attila nyert 10,32 másodperccel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását