2024. május 25. - Orbán

Dávid Ibolya egyedül marad?

Somogyi Zoltán nem azután döntött arról, hogy lemond a Political Capital (PC) irányításáról, a cég pedig a magyar kampánytanácsadásról, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója is lemondott.
2009. július 24. péntek 07:20 - HírExtra
A lapnak nyilatkozva Somogyi Zoltán azt is visszautasította, hogy a távozása mögött esetleg az állna, hogy bármiféle olyan üzenetet kapott volna: az UD-ügyben adott tanácsai miatt vonuljon ki a magyar politikai tanácsadás piacáról.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért most hozta meg a döntését, kifejtette: ha valaki egy ügy szereplője, arról sok mindent tud, s úgy érzi, hogy igazságtalan helyzet állt elő, két dolgot tehet.

"Vagy fülét-farkát behúzza, és nem szól egy szót sem, vagy jelzi, hogy nem ért egyet az események folyásával, meg akar szólalni, s ezzel párhuzamosan végiggondolja, milyen szerepben teheti ezt meg" - mondta.

Leendő szerepvállalásai kapcsán ugyanakkor arra is kitért, hogy továbbra is Dávid Ibolya tanácsadója marad, egyrészt azért, mert nem kívánja egy ilyen helyzetben cserbenhagyni, másrészt pedig azért, mert hisz az igazában.

"Hogy hová fajult ez az ügy, jól mutatja, hogy az a Demeter Ervin volt fideszes titkosszolgálati miniszter lép fel Laborc Sándorral szemben, s követeli Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor megbüntetését is, aki Laborc Sándor külföldi, moszkvai utazásaival kapcsolatosan kért információkat az UD Zrt.-től" - jelentette ki Somogyi Zoltán, aki szerint a jelek azt mutatják, a Fideszen és a Jobbikon kívül nemigen "működik" más párt az országban, így ők mindent megengedhetnek maguknak, semmiben nincs számukra kockázat.

A szocialisták nem nagyon védik meg saját politikai álláspontjukat, mintha nem is lenne nekik ilyen - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsol Dávid Ibolyának, kérje-e ősszel, hogy a parlament függessze fel a mentelmi jogát, hogy az ügyészség előtt tisztázza magát, azt válaszolta: nem ismeri az ügy minden részletét, ezért nem is szeretne állást foglalni.

Annyit viszont elmondott, hogy szerinte "vannak olyan pillanatok, amire a mentelmi jogot kitalálták"; és lehet, hogy a mostani ilyen.

"A mentelmi jognak a választott képviselők politikai védelmét kell szolgálnia annak érdekében, hogy bátran szólalhassanak meg, kicsit többet, mint egy átlagpolgár. Mert őket képviselik" - nyilatkozta Somogyi Zoltán a Népszabadságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását