2024. május 4. - Mónika, Flórián

Draskovics költözne

Várhatóan egy-másfél év múlva költözik a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a jelenlegi, fővárosi Aradi utcai székházából a Kerepesi útra - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
2009. július 25. szombat 09:45 - HírExtra
Az MTI azzal kapcsolatban kérdezte a tárcavezetőt az NNI költözéséről, hogy a miniszter a héten az Aradi utcai székházban járt és éppen két éve, 2007 júliusában jelentette be elődje, Takács Albert, hogy a székházból elköltözik a szervezet. A jelenlegi miniszter által elmondottak egybeesnek Takács Albert vállalásával, aki az új székház tervezési-kivitelezési munkálatainak befejezését 2010-re tette. Azt azonban Takács Albert két évvel ezelőtti bejelentésekor még nem nevezte meg, hogy pontosan hol lesz az NNI új székhelye, csak a sajtóban jelentek meg információk arról, hogy a rendőrség Kerepesi úti ingatlanán kapna helyet az NNI.

Draskovics Tibor pénteken tárgyalt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatójával, Kamarás Miklóssal. Az időzítést a miniszter véletlennek nevezte, de mint fogalmazott: a megbeszélésen a székház kérdése is szóba került. Azt mondta: megerősítették azt a korábbi megállapodást, hogy a Készenléti Rendőrség részben beépített telephelyén valósítják meg a beruházást.

A konkrétumokról szólva a miniszter azt mondta: néhány héten belül megkezdik a Készenléti Rendőrség laktanyáinak felújítását, majd az ingatlanon meglévő szabad, illetve felszabadítandó területeken irodaházakat építenek. Utóbbiak munkálatait a tervek szerint ősszel kezdik meg - tette hozzá.

Az új irodaházakban kapna helyet elsőként a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, majd egy következő lépésben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - közölte a tárcavezető.

Hangsúlyozta: ez több mint terv, folyamatban lévő projektről van szó, amelynek első eleme a készenléti rendőrök tisztességes elhelyezésének megoldása.

A felszabaduló épületekkel kapcsolatban - mint például a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenlegi, Aradi utcai székháza - a miniszter azt közölte: átadják a vagyonkezelőnek ezeket az ingatlanokat értékesítésre és az ebből befolyó pénzt fordítják a beruházásokra. Draskovics Tibor úgy fogalmazott: jelenleg megvannak a pénzügyi feltételek ahhoz, hogy a munkálatok megkezdődjenek és csak akkor költözzenek az érintett szervek, ha az új ingatlant birtokba tudják venni.

Két éve, 2007 júliusában Takács Albert akkori igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta, azért döntött az NNI költözéséről, mert "a jelenlegi adottságok nem alkalmasak arra, hogy a zavartalan munkát és a biztonságos munkát garantálják". Takács Albert akkor azért látogatott el az NNI Aradi utcai székházába, mert indoklása szerint személyesen akart megismerkedni az NNI elhelyezésének körülményeivel, amiről azt hallotta, hogy "nem felel meg már a XXI. század kívánalmainak". Takács Albert akkor úgy fogalmazott: az új székházzal az a cél, hogy a rendőrség minél jobb dologi feltételek mellett végezhesse munkáját, harcolhasson a bűnözés ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását