2024. május 4. - Mónika, Flórián

54 milliót keres egy egyetemi rektor?

Akár 54 millió forint is lehet egy rektor éves jövedelme - derítette ki a Magyar Nemzet.
2009. július 28. kedd 07:08 - HírExtra
A napilap keddi száma szerint Klinghammer István, az ELTE gazdasági tanácsának elnöke megelégelte a titkolózást és elárulta: Magyar Bálint ajánlása és Hiller István jóváhagyása nyomán havonta a professzorok fizetésének ötszörösét viheti haza egy vezető, valamint éves bérének további nyolcvan százaléka ütheti a markát prémium formájában.

Magyar Bálint ajánlása szerint az egyetemi rektori minimumfizetés 927.000 forint (ez a duplája a 463.500 forintos professzori illetmény harmadik fokozatának). Az ajánlás azonban lehetővé teszi, hogy az egyetemek illetménykiegészítésként a professzori illetmény további háromszorosát tegyék az illetményhez, vagyis a rektor maximális havi fizetése 2.317.500 forint lehet. Ez így a 13. havi fizetéssel együtt több mint 30 millió forint. Ehhez jöhet még a prémium, amely az éves bér nyolcvan százaléka lehet, vagyis 24 millió forint. Így összesen egy rektor évente maximum 54,2 millió forintot vihet haza - ismerteti a napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fhege
2009. július 28. 07:54
Érdekesek lehetnek a prémiumfeltételek.
Költséggazdálkodás?
Nyereségesség?
Hallgatói létszám?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását