2024. május 2. - Zsigmond

Autókra pályázott a tolvajbanda

Elfogták azt a négy gépkocsitolvajt, akik elloptak egy nagy értékű autót július közepén Velencén; a 9,5 millió forintot érő kocsit 600 ezer forintért adták el az ugyancsak rendőrkézre került orgazdáknak.
2009. augusztus 4. kedd 17:57 - HírExtra
A tolvajbanda hat tagja közül hármat előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, egyikük jogerős büntetését tölti, a két orgazda szabadlábon védekezik az ügyben indult büntetőeljárás során - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint a tolvajok a nyitott ajtón keresztül surrantak be a Gárdonyi Géza utcai családi házba, ahonnan elloptak egy táskát, benne laptoppal, személyes iratokkal, továbbá egy karórát. Megtalálták az utcán parkoló autó indítókulcsát is, s a kocsival távoztak a helyszínről.

Az ügy felderítésére létrehozott nyomozócsoport a széleskörű adatgyűjtés és a gyors rendőri intézkedés eredményeként már másnap megtalálta az eltulajdonított autót egy érdi családi ház garázsában. A kocsit lefoglalták, visszaadták a tulajdonosának, a külföldről behozott autók szétszerelésével foglalkozó 24, illetve 22 éves férfit pedig orgazdasággal gyanúsították meg.

Az autótolvajok közül kettőt érdi lakásán fogtak el. A banda harmadik és negyedik tagja ellen körözést adtak ki. Egyikük védőjével együtt később önként jelent meg a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, a másik pedig abban a budapesti büntetés-végrehajtási intézetben adta fel magát, ahová egy korábbi jogerős ítéletet követően nem vonult be.

A gárdonyi nyomozók most azt vizsgálják, hogy a hatfős társaság összefüggésbe hozható-e más, a Velencei-tó környékén történt autólopásokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását