2024. május 19. - Ivó, Milán

A 16 éves "spanyol Messi"

Megmentőként tekintenek egy, eddig csak az utánpótláscsapatban vitézkedő, 16 éves játékosra Bilbaóban, miután csütörtök este az ő góljával harcolta ki a továbbjutást az Athletic Bilbao a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában.
2009. augusztus 7. péntek 12:20 - HírExtra
Iker Muniain, akit testalkata miatt a "spanyol Messiként" is emlegetnek, 1-1-nél talált be a svájci Young Boys otthonában, s ezzel el is döntötte a mérkőzés és a továbbjutás sorsát. Az első, spanyolországi meccsen 1-0-ra nyertek a berniek, de így idegenben lőtt több góljának köszönhetően a Bilbao került a negyedik körbe.

A nagycsapatban a múlt heti első meccsen debütált Muniain - aki három perccel pályára lépése után, első labdaérintésével zörgette meg a rivális hálóját - a helyi sajtó tudósítása szerint az Athletic történetének legifjabb gólszerzője is lett egyben.

"Mindössze 167 centis vagyok, így a sarokrúgásoknál el tudok bújni a többi játékos mögött" - fogalmazott a tini, aki egy szöglet után érte el a mindent eldöntő gólt.

A Bilbao spanyol kupadöntősként indulhatott az EL selejtezőjében, és az első meccs után szinte már nem is reménykedett a továbbjutásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását