2024. május 20. - Bernát, Felícia

Megölték a rettegett terroristát

Az indonéz rendőrség azt gyanítja, a szigetország legkeresettebb terroristájával végeztek egy rajtaütésben - közölte szombaton egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás.
2009. augusztus 8. szombat 10:11 - HírExtra
Indonéziai tv-állomások - köztük a Metro TV - tényként közölték, hogy a Közép-Jáván rajtaütésben lelőtt férfi Noordin Top délkelet-ázsiai terroristavezér, igaz, forrást nem jelöltek meg. Feltehetően csak DNS-vizsgálattal lehet majd minden kétséget kizáróan megállapítani a férfi személyazonosságát. A malajziai születésű Noordin Top az al-Kaidával kapcsolatban álló délkelet-ázsiai terrorszervezet, a Jemaah Islamiyah egyik szakadár csoportja élén állt.

A hatóságok ennek a csoportnak a számlájára írják két jakartai luxusszálloda ellen a múlt hónapban elkövetett kettős öngyilkos merényletet. A gyanú szerint a terroristavezérnek köze volt a 2002-es Bali szigeti robbantások és három másik, nyugati célpontok ellen irányuló merénylet végrehajtásához, amelyek összesen több mint 240 ember, többségében külföldi turisták halálát okozták.

Közben egy rendőrségi szóvivő közölte, hogy az indonéz rendőrség két embert lelőtt, és nagyjából fél tonna robbanószerre bukkant egy másik rajtaütésben a Jakarta melletti Bekasi településen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását