2024. május 19. - Ivó, Milán

44 év után miért nem jár minden melósnak közel 20 milliós végkielégítés?

A 20 millió forintot sem érte el annak a végkielégítésnek a nagysága, amit Hajdu Györgynek, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) korábbi vezérigazgatójának 44 évi munkaviszonya után kifizettek.
2009. augusztus 12. szerda 13:31 - HírExtra
A társaság közleményében, amelyet egyeztettek a cég előző, 2007-ben nyugdíjba vonult vezérigazgatójával is, leszögezik: a Magyar Hírlap keddi számában Hajdu Györggyel kapcsolatban megjelent minden állítás valótlan. Hajdu György ugyanis csak bruttó 19,9 millió forint végkielégítésre és egyéb jogcímeken bruttó 16 millió forintra volt jogosult a lapban jelzett, 200 millió forint közeli összeggel szemben.

Mint írták, nem felel meg a valóságnak a lap azon állítása sem, hogy a volt vezérigazgatót tanácsadóként foglalkoztatná tovább a cég. Tény az is, hogy Hajdu György az FKF Zrt. igazgatóságának nem nyugdíjba vonulásától, hanem 1996 óta tagja a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján.

A társaság hozzátette, hogy a lap cikkében, illetve az arra épülő utánközlések során megjelent pontatlan információkat az érintett megkérdezése nélkül tették közzé. Az FKF Zrt. leszögezte, hogy a jövőben is a személyes adatok védelméről szóló jogszabályoknak megfelelően jár el. Ezért az ilyen adatokra vonatkozó kérdésekre, jelenlegi és a volt munkatársai esetében is, kizárólag az érintettek írásbeli hozzájárulásával adnak választ.

Az MTI fővárosi információi szerint Hajdu György jelenleg is a köztisztasági világszervezet, az ISWA magyar tagozatának elnökeként tevékenykedik. Az ex-cégvezető egyébként bár 17 évig nyugdíjjogosultként látta el a társaság vezérigazgatói teendőit, nyugdíjat csak 2007 nyarától, posztjáról való távozása óta vesz fel.

Az MTI értesült arról is, hogy az FKF Zrt.-től 2007 óta 760 ember távozott, s közülük 190-en kaptak a jogszabályoknak megfelelő végkielégítést. Ennek nagysága a volt vezérigazgatónak járt összeggel együtt sem haladta meg a 250 millió forintot. A távozók között voltak olyanok, akik jövedelmük alapján nagyobb végkielégítést kaptak, mint a volt vezérigazgató, aki 670 ezer forintos fizetéssel ment nyugdíjba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 12. 14:54
19,5 millió? Az se semmi,másodállásommal együtt 15 évig dolgoznám érte! Meg se kérdem, mire fel. (Tuti biztos válasz: CSAK!)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását