2024. május 20. - Bernát, Felícia

A gazdagok kiváltsága lesz az iskoláztatás?

Évről évre többe kerül az iskolakezdés a családoknak, miközben a támogatási lehetőség egyre kevesebb - írta a pénteki Magyar Hírlap.
2009. augusztus 14. péntek 07:00 - HírExtra
A lap megállapítja, hogy bár az idei évben a tankönyvek nem drágulnak, továbbra is az öt százalékos áfa-kulcsba tartoznak, a taneszközök vásárlása az áfaemelés miatt többe kerül.

Az általános iskolát kezdő kisdiák beiskolázása több mint 40 ezer forint - olvasható a napilapban, amely azt is rögzíti, hogy az idén adható utoljára adómentesen iskolakezdési támogatás. A törvény szerint gyermekenként egy évben egy alkalommal 21 ezer 450 forintot adhat a munkaadó mind a két szülőnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 14. 07:23
Nem kellene a szociális ellátórendszert sürgősen és gyökeresen átalakítani, annak érdekében, hogy:
1. A kibontakozó - bár vitatott, sőt tagadott - szociális válság ne érje teljesen védhetetlen csapásként a társadalmat (tudom, ehhez az egész társadalom szemléletét alapjaiban megváltoztató átalakulások vezethetnek csak);
2. A támogatások, a valós helyzetnek megfelelően, korlátlanul differenciáltan jussanak el a megcélzandó, és csakis a megcélzandó rétegekhez tartozó emberekhez (Pl. semmilyen, a költségvetésből folyósítandó támogatás nem "járhat" állampolgári, vagy egyéb alkotmányos alapjogon!!! mert ez a) tovább növeli a társadalmi igazságtalanságok keltette feszültségeket; b) rövidesen abszolúte nem is lesz miből finanszírozni ezeket a kiadásokat...)
Szóval, úgy tűnik, rohadt nagy gáz van, fiúk, lányok! És nem csak a suli körül, hanem tíz millió ember fejecskéjében, a csecsszopótól az aggastyánig. Kapitány urak/hölgyek, biztos, hogy jó az irány? - lehet, hogy nem, de navigare necesse est. - Akkor jó, most megnyugodtam... Legalább síma lesz az arcom a ravatalon, már ha lesz ravatal.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását