2024. május 18. - Erik, Alexandra

Remekelt a magyar csapat

Remekül szerepeltek a magyar versenyzők a vasárnapi 500 és 200 m-es döntőkben a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
2009. augusztus 16. vasárnap 20:49 - HírExtra
Kovács megvédte címét 500-on, s egyben pályafutása 26. vb-címét szerezte, Szabó pedig először állhatott a vb-dobogó legfelső fokára.

Az újonc Széles Gábor, Varga Dávid kenupáros hatodik lett a félkilométeres döntőben.
A legrövidebb távon Janics Natasa megvédve címét első lett a kajak egyesek között, majd később Kováccsal párosban sem talált legyőzőre. Kovácsnak a párosdiadal volt a 27. vb-címe pályafutását tekintve, s ezzel az örökrangsorban beérte a németek eddig egyedüliként éllovas legendás versenyzőjét, Birgit Fischert.

A női négyes - Paksy Tímea, Kovács, Janics és Fazekas Krisztina - másodikként ért célba a németek mögött, míg a Horváth Gábor, Bozsik Attila, Németh Gergő, Foltán László összeállítású kenus kvartett bronzérmes lett 200 m-en.

A Bozsik A., Horváth kenupáros éppen lecsúszva a dobogóról negyedikként, a címvédőként érkezett Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István és Boros Gergely alkotta kajakos kvartett csalódást keltve csak ötödikként, Gyertyános (K-1) és a Kadler, Molnár Péter kajakos duó pedig nyolcadikként zárt a legrövidebb távon.

A vb a magyar idő szerint 19:20 órakor kezdődő váltó előfutamokkal, majd döntőkkel (20:10 ó) zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását