2024. május 4. - Mónika, Flórián

17 halott az erőműben

A szibériai Szajan-Susenszki vízi erőműben szerdán megkezdték a víz kiszivattyúzását a hétfői baleset következtében elárasztott helyiségekből, s találtak egy további áldozatot: ezzel a halottak száma 17-re emelkedett, keresnek még 57 embert.
2009. augusztus 20. csütörtök 12:37 - HírExtra
Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere csütörtökön kora reggel elmondta, hogy mintegy 250 ezer köbméter vizet kell kiszivattyúzni, s ehhez legalább 35-37 óra szükséges. A miniszter közölte még, hogy a körülbelül negyven tonnányi kiömlött olajból keletkezett folt felszámolására több mint három kilométeres akadályt állítottak fel a Jenyiszejen.

Sojgu a Rosszijszkaja Gazeta című lapnak nyilatkozva kifejtette: a baleset oka, sőt természete is érthetetlen egyelőre, a történtek példa nélkül állnak a világon, ezért nagyon sok megkeresést kapnak a világ minden tájáról a vízi erőművektől, mert szeretnék megelőzni, hogy hasonló történjen.

Még korai találgatásokba bocsátkozni - mondta, de hozzátette, hogy az erőmű egész tevékenyégét nagyon alaposan ellenőrzik abból a szempontból, hogy mi járulhatott hozzá az események ilyen alakulásához, és egyben nagyon gondos ellenőrzéseket kezdtek a többi vízi erőműben is.

Végül elmondta: az erőmű tíz aggregátja közül három bizonyosan nem javítható meg: a másodikat - súlya több, mint 900 tonna - a víz a mennyezetig dobta, darabokra tépte, s e darabokat, amelyek között akadt 100 tonnás is, széthordta. A többi turbina víz alá került, csak később derül majd ki, hogy javíthatók-e, vagy sem - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását