2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fellendülhet a világgazdaság

Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) elnöke, Ben Bernanke úgy véli, "rövid távon jók a növekedés visszatértének kilátásai" világszerte.
2009. augusztus 21. péntek 20:14 - HírExtra
Elemzők értékelése szerint a Fed elnöke a pénteken elhangzott előadásában az eddigi legerősebb jelzést adta arra, hogy szerinte kézzelfogható közelségbe került a javulás kezdete. A Fed éves kongresszusán, Wyoming szövetségi államban mondott helyzetértékelésében azonban Bernanke arra is figyelmeztetett, hogy a felépülés viszonylag lassú lesz, különösen az elején, a nagy munkanélküliség csak fokozatosan fog csökkenni, és nem múltak el a kockázatok.

Rámutatott, hogy a világ tőke- és pénzpiacain továbbra is lényeges kihívásokat kell leküzdeni, és még mindig feszültségforrás, hogy a háztartások és a vállalatok nehezen jutnak hitelhez.

Bernanke hangsúlyozta, a válság egyik legfontosabb tanulsága az, hogy sürgősen orvosolni kell a pénzügyi rendszer szerkezeti gyengeségeit, legfőképpen meg kell változtatni azt a módot, ahogyan a kormányok meghatározzák a szabályokat, és felügyelik azok működését.

A Fed Kansas City-i részlege szervezte rendezvényen - amelyre a világ minden részéről meghívták a központi bankok vezető tisztviselőit - Bernanke elmondta: Németország, Franciaország és Japán már kijutott a recesszióból, és stabilizálódni látszik az amerikai gazdaság is, amely a pusztító pénzügyi válság és a fájdalmas gazdasági visszaesés miatt csaknem 7 millió munkahelyet vesztett el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását