2024. május 19. - Ivó, Milán

Bemutatta első netbookját a Nokia

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia hétfőn bejelentette, hogy a jövőben laptopok gyártásával, elsőként egy Windows-alapú netbookkal kíván belépni a hordozható számítógépek ádáz verseny jellemezte, de gyorsan bővülő piacára.
2009. augusztus 24. hétfő 22:22 - HírExtra
Üzleti elemzők szerint nem feltétlen bölcs lépés ez a Nokia részéről, ugyanis a múlt évben a mobilkészülékek piacának visszaszorulása miatt a cég bevétele alaposan visszaesett. Mivel a PC-s iparágban is nagyon nehéz profitot termelni, ezért tartani lehet a még nagyobb csökkenéstől. Ugyanakkor Kai Oistamo, a Nokia mobilgyártó részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy tökéletesen tisztában vannak a PC-s piac nehézségeivel és ennek tudatában kapcsolódtak be ők is.

A finn vállalat korábban is próbálkozott már a PC gyártással, de még 1991-ben feloszlatta a részleget, hogy nagyobb hangsúlyt helyezhessen a mobilgyártásra.

A Nokia szeptembertől elérhető "Booklet 3G" elnevezésű Intel Atom processzorral szerelt netbookja a cég vezetői szerint új perspektívát nyújt majd a PC-s világnak, mivel akkumulátora egy feltöltéssel 12 órás üzemidőt garantál annak ellenére, hogy a gép súlya nem haladja meg az 1,25 kilogrammot.

A netbookok olyan olcsó laptopok, amelyeket kifejezetten az interneten való böngészésre optimalizálnak. Az első netbookokat Eee PC néven az Asustek dobta piacra 2007-ben.
Carolina Milanesi, a Gartner üzleti elemzője szerint a Nokia csak akkor juthat igazán komoly üzleti előnyhöz, ha termékei valamilyen egyedi vonással képesek lesznek kitűnni a már most erős konkurenciaharcból.

Az alumínium házba épített 3G/HSPA és Wi-fi kapcsolattal, illetve Bluetooth-szal rendelkező netbook, a nagyfelbontású, HD-videók lejátszásához elengedhetetlen HDMI-csatlakozóval, beépített webkamerával, SD-kártya-olvasóval valamint GPS-vevőegységgel minden bizonnyal sokaknak fog majd tetszeni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását