2024. május 20. - Bernát, Felícia

A Fidesz a zöldterületeket félti

A Fidesz szerint több dél-pesti zöldterületet is vállalkozói érdekek alapján akarnak átalakítani.
2009. augusztus 26. szerda 17:44 - HírExtra
Ughy Attila sajtótájékoztatóján közölte, az egyik, XVIII. kerületben lévő területen kertvárosi övezet helyett elővárosias, lakótelepi beépítést szeretne engedélyeztetni a kerület; a XXIII. kerület XVIII.-kal határos szakaszán pedig erdőtelepítés helyett - erős lobbiérdek mellett - plázát építenének.

"Az érdek teljesen egyértelmű: a XVIII. kerület megállapodott egy befektetővel, azzal, aki valószínűleg ennek a területnek a tulajdonosa és a későbbi beruházója ennek a lakópark-projektnek" - vélekedett az első üggyel kapcsolatban a fővárosi politikus. Hozzáfűzte, hogy a városfejlesztési bizottság szerdai ülésén ez a terv nem kapott többséget, a végső szó azonban a Fővárosi Közgyűlésé.

A harmadik terület, egy erdő szintén a XVIII. kerületben található: itt olyan beépítést engedélyeztetnének, amely - lakópark kivételével - szinte bármilyen épület létesítését lehetővé tenné - mondta a bizottsági elnök, megjegyezve, hogy ennek csütörtöki előterjesztését visszavonták.

Úgy fogalmazott, hogy ha ezek a fővárosi keretszabályzatok megszületnek, gyakorlatilag már csak "a szocialista többségű kerületi önkormányzatokon múlik, hogy mennyi idő múlva jelenik meg ezeken a területeken az ingatlanbefektető buldózere".

Ughy Attila hangsúlyozta, a cél az, hogy ne valósulhasson meg - mint mondta - ilyen "brutális fejlesztés" ezeken a zöldfelületeken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását