2024. május 19. - Ivó, Milán

Sűrítik a BKV járatait

A Margit híd felújítása alatt szeptembertől sűrűbben járnak majd a térségben a BKV járművei - erről szerdán délután a BKV paraméterkönyvének, összmenetrendjének módosításával döntött a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága.
2009. augusztus 26. szerda 22:07 - HírExtra
Lakos Imre elnök az MTI-nek elmondta, hogy formailag hibás, helyszíni kiosztású tájékoztatót nyújtott be ez ügyben Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes. A döntésre jogosult testület pótolta a hiányosságokat, például a határozati javaslatot. Felvállalták azt is, hogy hivatali koordináció nélkül kezdeményezik a közgyűlés csütörtöki ülésén a járatsűrítésekhez elengedhetetlen, több mint félmilliárd forint biztosítását. A szabad demokrata politikus leszögezte, nem szerencsés dolog az, hogy miközben köztudott volt, hogy megkezdődik a híd felújítása, ami járatsűrítéseket igényel, az ehhez szükséges pénzt azonban nem tervezték sem a főváros költségvetésében, sem a híd felújításánál.

Emiatt a főváros költségvetésének általános tartalékából kell, előzetes városvezetői egyeztetés nélkül, előteremteni ezt a pénzt. Hagyó Miklós jelezte azt is, hogy a közlekedési ágazaton belüli átcsoportosítással nem biztosítható a több mint 500 millió forint.

Napközben és a délutáni csúcsidőszakban sűrűbben közlekedik a kettes metró, a reggeli csúcsban azonban ez nem lehetséges, az Örs vezér téri állomás fordító kapacitása miatt. A 4-6-os villamosok tanítási időben maximális kapacitással járnak majd, amit az öreg Ganz csuklós járművek újbóli közlekedtetésével érnek el. Növelik a szentendrei HÉV kapacitását, és sűrítik a 17-es villamost, a 11-es buszt és a 76-os trolibuszt is.

Lakos Imre - aki az önkormányzat közlekedési tanácsnoka is - közölte, hogy a testület nem fogadta el a Parking Kft. alapító okiratának módosítását. A politikus leszögezte, hogy a cégvezetői posztok növelésére az után kívánnak visszatérni, ha már lesz a társaságnak érvényes üzleti terve erre az évre. Májusban ugyanis megalapozatlansága miatt nem fogadta el azt az önkormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását