2024. május 17. - Paszkál

Az MDF a GVH-hoz fordul a főváros 62 milliárdos bukása miatt

Az MDF a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul, hogy kiderüljön, mi áll az 56 milliárd forintos veszteséget okozó szabálytalan közbeszerzési eljárások hátterében - közölte a párt az MTI-vel szombaton.
2009. augusztus 29. szombat 12:55 - HírExtra
"A Magyar Demokrata Fórum szerint elképesztő felelőtlenségről tanúskodik, hogy Budapest összesen hatvankét milliárd forint uniós támogatástól fog elesni" - olvasható az MDF elnöke, Dávid Ibolya által jegyzett közleményben.

Mint írták, 56 milliárd forintról azért kell lemondaniuk a fővárosiaknak, mert a metróépítésre kiírt ötven közbeszerzési eljárásból csaknem tucatnyit szabálytalannak minősített az Európai Bizottság. További 6 milliárd forint veszteség pedig azért keletkezik, mert a városvezetés megszegte az Európai Unióval kötött szerződést a Margit hídra tervezett bicikliút elhagyásával.

Az MDF elfogadhatatlannak nevezte, hogy "a korrupciógyanús közbeszerzési eljárásokat a Fővárosi Önkormányzat sikerpropagandával próbálja eltussolni". A megkurtított támogatással való dicsekvés helyett azonnali hatállyal ki kellene vizsgálnia a szabálytalanságokat - tette hozzá.

A párt azért fordul a GVH-hoz, hogy az segítsen kideríteni: korrupció vagy puszta gondatlanság áll az 56 milliárd forintos veszteséget okozó közbeszerzési eljárások mögött. A 6 milliárd forintmegőrzése érdekében pedig az MDF ismételten arra kéri a főváros illetékeseit, hogy a Margit híd mindkét oldalára építsenek kerékpárutat.

"Szomorúan látjuk a folyamatot, ahogyan a fővárosi parkolási rendszer után az uniós támogatásoknál is felülkerekedik az önérdek a közérdeken" - tartalmazza az MDF közleménye, mely kitér arra is:"ha a magyarországi korrupciót nem sikerül megfékezni, akkor könnyen Bulgária sorsára juthatunk, ahol 2008-ban az Unió leállította a támogatások folyósítását".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 30. 15:02
A végeredményt borítékolni lehet: Különféle jogi csűrcsavarásokkal elmismásolják az ügyet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását