2024. május 17. - Paszkál

Siker az erdei iskola

Az erdei iskola program egy sikertörténet, amely évente több ezer gyerek számára teszi lehetővé a természet, ez erdő, az állatvilág és a környezettudatos életmód alapos megismerését - idézik Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztert a szaktárca szombati közleményében.
2009. augusztus 29. szombat 18:09 - HírExtra
A minisztérium azt szeretné, hogy minél több intézmény tűzze ki a képzeletbeli zöld zászlót, bővüljön a környezettudatos életmódra, természetszeretetre nevelés iránt elkötelezett zöldóvodák és ökoiskolák száma.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter Zöld Évnyitót tartott szombat délután Seregélyesen, a Pelikán-ház Erdei Iskolában, ahol 80 millió forint uniós támogatásból valósult meg az épület komplex környezetbarát felújítása. Talaj-víz hőszivattyús, napkollektoros, fotovillamos rendszer és víztározó biztosítja az épület fűtését, meleg víz előállítását, elektromos áramot termelnek és újrahasznosítják a csapadékot.

A miniszter az évnyitón 8 új erdei iskola szolgáltatónak adta át a minősítési dokumentumot, 17 erdei iskola szolgáltató pedig hosszabbítást kapott. Magyarországon összesen 113 erdei óvoda és iskolaszolgáltató működik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását