2024. május 11. - Ferenc

Újabb botrány fenyegeti az Apple-t

A korábban Nintendo DS-re kiadott rendkívül népszerű, ám annál nagyobb botrányt kavart GTA játék, a Chinatown Wars most iPhone-ra is alkalmazható lesz.
2009. szeptember 2. szerda 10:31 - HírExtra
Érdekes kérdés, hogy az Apple hogyan kezeli majd az erőszakos, szabad szájú - sokak szerint erkölcstelen - játék megjelenését az általa kifejlesztett platformon, amikor már kevésbe "súlyos" tematikájú játékok és irodalmi művek is kiverték a biztosítékot a felhasználók és az Apple vezetői körében.

Korábban még arra lehetett számítani, hogy a játék csak Nintendo DS-en (a DS a Nintendo kis kézi konzolja) futtatható, ám nemrég derült rá fény, hogy Sony PSP-n is megjeleníthető lesz, illetve most bejelentették, hogy Apple iPhone-ra és iPod Touch-ra is kiadják.

A Rockstart fejlesztőcéget egy cseppet sem izgatja a várható botrány, sőt valószínűsíthető, hogy a vállalat csak profitál belőle, hiszen eddig is ez volt a jellemző a Grand Theft Auto-ra. "A Chinatown Wars tökéletes játék iPhone-re és iPod Touch-ra. Alig várjuk, hogy megjelenjen az Apple gépein is" - nyilatkozta Sam Houser, a Rockstar Games alapítója.

A Grand Theft Auto: Chinatown Wars egy fiatal kínai triádbandita, Huang Lee történetét meséli el, aki Liberty Citybe utazik apja rejtélyes halála után nyomozva. Lee történetét erőszak, drogkereskedelem, prostitúció és egyéb olyan események kísérik, amelyeknek köszönhetően 18 éven felüli kategóriába sorolható.

Az Apple mindenesetre bármikor kitilthatja platformjáról a játékot, ha úgy ítéli meg, hogy a megjelenés nem megfelelő. Ebbe beletartozhat az is, hogy rossz a kezelőfelület, de kifogás lehet a pornográfia kategóriájába tartozó tartalom is.

Hogy ez mennyire lehetséges, azt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az Apple korábban kitiltotta a Eucalyptust, azt az e-könyvolvasó programot, amelynek segítségével a Kama Szútrát, az ősrégi indiai szexuális hagyományokról szóló könyvet is el lehetett érni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását