2024. április 30. - Katalin, Kitti

Online játékmogul kapcsolta le az internetet

Az online játékokkal foglalkozó kínai főnök a riválisaival folytatott harcban még májusban internetkimaradást okozott az országban a rendőrség jelentése szerint.
2009. augusztus 28. péntek 21:58 - HírExtra
A helyzet eszkalálódása akkor kezdődött, amikor egy DDOS-típusú vírustámadást indítottak egy regisztrált domainnévre, amely kisebb játékcégeket szolgál ki. Az ilyen támadások gyakoriak az olyan kis internetes cégek között, amelyek a felhasználókat Kínába próbálják vonzani - írta a Yahoo (www.yahoo.com).

A rendőrség a dél-kínai Fosan (Foshan) városban letartóztatott négy személyt, akik különféle DNS-eket (domainnév-szervereket) támadtak meg. A DNS-szervereknek az a feladatuk, hogy a hagyományos domainneveket numerikus IP-re fordítsák le.

A főbűnös egy Ping (Bing) nevű 23 éves gyári munkás volt, aki privát szervereket vásárolt, illetve online játékokat és reklámszolgáltatásokat kínált rajtuk. A privát szervereken általában olyan népszerű online közösségi szerepjátékok emulált verzióit lehet futtatni, mint a World of Warcraft. Az operátorok általában semmilyen pénzösszeget sem kapnak a játékok készítőitől, de az előfizetési díjakból, vagy a reklámból igen.

Ping elég kevés bevételt szerzett a szervereiből, mivel riválisai állandóan DDOS-támadásokkal támadták vírusos PC-kről. A számítógépek feladata az volt, hogy a nagyobb szerverekre egyszerre fellépjenek és megbénítsák.

Ping és társai úgy döntöttek, hogy visszavágnak és 280 ezer jüant (7,8 millió Ft.) költöttek arra, hogy kibéreljenek 81 szervert, amelyekről támadó vírusokat indítottak. Ugyanakkor társaik nem voltak kellőképpen képzettek, ezért egy Csöcsiang (Zhejiang) nevű szakembert kértek fel segítségül a módszer kidolgozásához. Ennek ellenére is mindannyian kudarcot vallottak: "véletlenül" olyan nagy internetszolgáltatókat támadta meg, mint a China Telecom, aminek eredményeképpen leállt az internet az egész országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását