2024. április 27. - Zita

A testtartás jelentősége a gerinc egészségében

A gerinc eltérései a helytelen testtartás következményeként jelentkeznek, és a test csúnya megjelenése mellett rengeteg egészségügyi problémához vezetnek. Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy a helytelen testtartás hozzájárul a gerincfájdalmakhoz, míg a jobb testtartás és testtartási kontroll pozitív hatással lehet a fájdalomcsillapításra.
2024. február 14. szerda 10:54 - HírExtra

Mivel a helytelen testtartás a gerincbetegségek közé tartozik, ezt is ugyanúgy kell kezelni, mint bármely más betegséget, és szükség esetén bizonyos megelőzési vagy akár kezelési intézkedéseket is meg kell tenni. A MozgásKlinika a győriek egészségéért jött létre, ahol a helyes testtartás korrekciója és megtartása nagyon fontos. Nem csak azért, mert megelőzi a gerinc-, végtag- vagy zsigerek fájdalmait és megbetegedését, hanem azért is, mert az egész test számára magas szintű kényelmet biztosít.

A gerincnek döntő szerepe van a szervezet megfelelő működésében. Védi a gerincvelőt, biztosítja az egész szervezet egyensúlyát és hozzájárul a mozgásszervi rendszer megfelelő működéséhez. Így érthető, hogy a gerinc rossz tartása egy sor egészségügyi problémát okozhat, amelyek az egész test szintjén jelentkeznek és megnehezítik az életet.

Hogyan okoz hátfájást a rossz testtartás?

Ha helytelen testtartást alkalmazol hosszú időn keresztül, több terhelési terület alakulhat ki az izomszövetben, a gerinc ízületeiben (ágyéki oldalfalak) és a csigolyaközi porckorongokban. A rossz testtartás az erők rendellenes eloszlását okozza a gerincben, gyengíti a hát alsó szöveteit. Ennek eredményeként a háti izmok, porckorongok és ízületek összetett hálózata hajlamosabb lesz a tolerálható határon túlnyúlni, ami fájdalmat okoz.

A helyes testtartás a jó fizikai állapot és a balesetek megelőzésének kulcsa!

A helytelen testtartás kényelmetlenséget okoz, rontja az életminőséget, és számos egészségügyi állapot forrása lehet:

- kiegyensúlyozatlansághoz vezet a mozgásszervi rendszerben;

- növeli a gerincre nehezedő nyomást, így hajlamosabbá válik a degenerációra;

- nyak-, váll- és hátfájást okoz;

- csökkenti a rugalmasságot és károsítja az ízületeket;

- befolyásolja a test egyensúlyát és növeli a sérülések kockázatát;

- a szervezet idő előtti öregedéséhez vezet;

- emésztési kellemetlenséget okoz;

- csökkenti a szív- és érrendszeri funkciókat;

- növeli a stressz és a fáradtság szintjét;

Hogyan segít a manuálterápia?

A manuálterápiát terápiás manőverek sorozata képviseli, amelyek magukba foglalnak különböző technikákat, amelyeket egy gyógytornász kézzel végez a fájdalom csökkentése céljából, és helyreállítja az ízületek mozgékonyságát.

A manuálterápia célja egyensúlyba hozni a testtartást és implicit módon az egész test súlypontját. Ennek a célnak a megvalósítása hosszú távú fájdalomcsillapításhoz vezet, míg anatómiai és élettani szempontból a szervezet újra visszaáll a normális működéséhez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását