2024. május 19. - Ivó, Milán

Eörsi hálás a melegfelvonulás támogatóinak

Köszönetét fejezte ki Eörsi Mátyás, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke pénteken azon 13 ország budapesti nagykövetségének, amelyek az elmúlt héten közös nyilatkozatban biztosították támogatásukról a szombati Meleg Méltóság Menetének résztvevőit.
2009. szeptember 4. péntek 19:18 - HírExtra
Eörsi Mátyás levelében tájékoztatta Ausztrália, a Cseh Köztársaság, a Dél-Afrikai Köztársaság, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, Kanada, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Spanyolország, Svédország és Szlovénia nagykövetségét, hogy kezdeményezte az elfogadását egy, az Európai ügyek bizottsága által kiadandó nyilatkozatnak, mely üdvözli és köszöni a nagykövetségek támogatását - olvasható.

A bizottsági elnök meggyőződése szerint a parlamenti pártok mindegyike kiáll az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása és érvényesülésének elősegítése mellett, és vele együtt hiszik azt, hogy szexuális irányultságtól és nemi identitástól függetlenül mindenkinek joga van ahhoz, hogy gyülekezési jogát a jogszabályoknak megfelelően szabadon és zavartalanul gyakorolja.

Eörsi Mátyás bízik abban, hogy mindezek fényében az őszi ülésszak első bizottsági ülésén egyhangú döntés fog születni a nyilatkozat támogatásáról és elfogadásáról - olvasható a közleményben.

Emlékeztetett: a követségek korábbi nyilatkozatukban kiemelték, hogy az alapvető emberi jogok - úgy, mint az igazságosság, az egyenlőség, az emberiesség és a véleménynyilvánítás szabadsága - szerves részei a jogállamiság és demokrácia eszméjének.

Az aláíró követségek emlékeztettek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában és az ENSZ közgyűlése által tavaly elfogadott "Közös nyilatkozat az emberi jogok, szexuális irányultság és nemi identitás" című dokumentumban foglaltakra, melyek értelmében minden országnak kötelessége biztosítani az egyenlő lehetőségeket és az erőszaktól való védelmet polgárai számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását