2024. május 11. - Ferenc

Az IMF elégedett a magyar válságkezeléssel

Elégedett Magyarország makrogazdasági és pénzügypolitikájával az IMF, amely 2010. október 5-ig meghosszabbította a lehívható készenléti hitel lejáratát.
2009. szeptember 7. hétfő 22:57 - HírExtra
Az elemzők szerint Németország kilátásai pozitívak a közeljövőre nézve a lakossági fogyasztást és az ipari termelést tekintve, és a nagy amerikai ipari vállalatok is optimistábbak a kilátásokat illetően. A Budapesten másfél hete vizsgálódó IMF-szakértők egyetértettek abban, hogy Magyarország gazdasági kilátásai stabilizálódtak, így nem változtak sem a GDP-re, sem az inflációra vonatkozó előrejelzések. James Morsink, az IMF delegációjának vezetője azt mondta, hogy a jövő évi költségvetésben megfelelő tartalék van a kockázatok kezelésére.

Megfelelőnek ítélte az MNB eddigi kamatpolitikáját is, de továbbra is óvatos monetáris politikát javasolt.

Magyarország eddig az IMF-EU hitelkeretből több mint 14,15 milliárd eurót vett fel. Az EU és a Világbank által biztosított összegből még 1-1 milliárd euró költhető el. Az erről szóló szakértői szintű megállapodást még a Világbank illetékes vezetőinek el kell fogadnia. Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság delegációjának vezetője azt mondta, hogy a még fennmaradó, uniós 1 milliárd eurós hitelrészletet jövő év első háromnegyedévében hívhatja le Magyarország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását